Ένα Σύστημα Με Το Κλειδί στο Χέρι

Ένα Σύστημα Με Το Κλειδί στο Χέρι

Thursday 19 July 2018

Τι είναι ένα σύστημα με το κλειδί στο χέρι; Και γιατί είναι σημαντικό για το δικηγόρο; Για να το καταλάβετε καλύτερα, ας δούμε άλλο ένα παράδειγμα που δούλευε ρολόι:

 

Oι παλιοί δίσκοι βινυλίου.

 

Οι παλιοί δίσκοι βινυλίου ήταν σαν τα McDonalds. Ήταν ένα μέρος, ένα κομμάτι ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, που επιτρέπει στους μουσικούς να παίζουν μουσική σε εκατομμύρια μουσικόφιλους ανά τον κόσμο, χωρίς να είναι οι ίδιοι παρόντες.

 

Οι δίσκοι μουσικής ήταν ένα σύστημα διανομής, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που δούλευε συστηματικά και χωρίς κόπο για να παράγει τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά – χωρίς να έχει σημασία ποιος έπαιζε και ποιος άκουγε.

 

Όπου και να βρισκόταν γεωγραφικά ένας τραγουδιστής, μια ορχήστρα, ένα συγκρότημα, οι δίσκοι που είχαν τη μουσική τους παρήγαγαν κέρδος, εισόδημα, ροή και καθαρή θέση, ξανά και ξανά. Και ακόμη το κάνουν, όχι με τη μορφή δίσκων πια, αλλά με τη μορφή CD ή ηχητικού αρχείου από το Internet.

 

Το μόνο που έπρεπε να κάνει το συγκρότημα ήταν να ηχογραφήσει μια φορά τα τραγούδια του και το σύστημα αναλάμβανε να κάνει τα υπόλοιπα.

 

Τα Mc Donalds του Ρει Κροκ είναι ένα ακόμη παράδειγμα ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, που υποδηλώνει τι χρειάζεται να κάνει το κάθε εστιατόριο McDonalds με ένα βασικό, αυτοματοποιημένο σχεδόν τρόπο, έτσι ώστε ο καθένας που έχει εκπαιδευτεί από τα McDonalds να μπορεί να επιτύχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

 

Και σε αυτό το σημείο είναι που θα διαπιστώσετε την ευκαιρία της καθαρής θέσης σας: στον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας. Στον τρόπο που την έχετε συστηματοποιήσει και κάνει αυτό που είναι προορισμένη να κάνει. Και στην ανάπτυξη του συστήματος με το κλειδί στο χέρι – ένα σύστημα που δουλεύει ακόμα και στα χέρια του οποιουδήποτε, ακόμη και αν δεν έχει καμία σχέση με τη δικηγορία και παράγει αξιέπαινα αποτελέσματα.

 

Εδώ βρίσκεται η πιο σημαντική ιδέα που θα ακούσετε ποτέ σχετικά με τη δικηγορική σας εταιρεία και με το τι μπορεί να σας παρέχει:

 

Η αξία της καθαρής θέσης είναι καθαρά συνυφασμένη με το πόσο καλά λειτουργεί το δικηγορικό σας γραφείο.

 

Και το πόσο καλά δουλεύει το δικηγορικό σας γραφείο είναι άμεσα συνυφασμένο με την αποτελεσματικότητα των συστημάτων που έχετε θέσει, βάσει των οποίων λειτουργεί το γραφείο σας.

 

Ανεξάρτητα από το αν τα χρήματα παίρνουν τη μορφή του εισοδήματος, κέρδους ροής καθαρής θέσης, – και πόσα από αυτά τελικά παραμένουν στην τσέπη σας – όλα καταλήγουν στο εξής:

 

Τα χρήματα, η ευτυχία, η ζωή – όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά λειτουργεί το δικηγορικό σας γραφείο, όχι από τους ανθρώπους που το απαρτίζουν, όχι από εσάς, αλλά από το σύστημα.

 

Το δικηγορικό σας γραφείο κρατά το μυστικό για να βγάλετε περισσότερα χρήματα.

 

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να το βρείτε;

 

Σε προηγούμενο blog post με τίτλο “Περι Χρήματος” σας είχαμε τονίσει την αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ του δικηγόρου-υπαλλήλου και του δικηγόρου -ιδιοκτήτη. Είναι μια μάχη μεταξύ ενός κομματιού σας που δουλευει σαν υπάλληλος και ενός κομματιού σας που δουλεύει σαν ιδιοκτήτης.

 

Ένα κομμάτι σας που δουλεύει για εισόδημα και ένα κομμάτι σας που δουλεύει για την καθαρή θέση.

 

Να πώς θα λύσετε για πάντα αυτήν την αιώνια διαμάχη:

 

  1. Καθίστε μια ώρα και ξεκαθαρίστε με τον εαυτό σας αν θέλετε να κάνετε τα πάντα στην επιχείρησή σας ή να είστε ο ιδιοκτήτης της.
  2. Ως ο πιο σημαντικός υπάλληλος της επιχείρησής σας, αποφασίστε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τη δουλειά σας, και μετά καταγράψτε αυτήν τη διαδικασία σε αρχείο.
  3. Μόλις καταγράψετε τη διαδικασία της δουλειάς σας, δημιουργήστε μια στρατηγική για να αντικαταστήσετε τον εαυτό σας με κάποιον άλλο (δικηγόρο ή ακόμη καλύτερα, με μαθητευόμενο) ο οποίος μετά θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη διαδικασία όπως την έχει γραπτώς.
  4. Βάλτε το νέο σας υπάλληλο να μανατζάρει το νέο αυτό σύστημα διαχείρισης. Βελτιστοποιήστε το σύστημα μετρώντας την αποτελεσματικότητά του στο χρόνο.
  5. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται ως υπάλληλος και όχι ως ιδιοκτήτης.
  6. Μάθετε να διαχωρίζετε τη δουλειά ιδιοκτήτη και τη δουλειά υπαλλήλου σε κάθε βήμα.

 

Εξασκείστε αυτές τις μεθόδους μέχρι να σας γίνουν δεύτερη φύση, κατανοήστε τις διαφορές μεταξύ των τεσσάρων ειδών οικονομικών εννοιών, αναπτύξτε ένα ενδιαφέρον σχετικά με τον τρόπο που το χρήμα κινείται και σπρώχνει τη δικηγορική σας επιχείρηση και μετά δείτε τα έσοδα να έρχονται!

 

Στο επόμενο blog post θα δούμε το επόμενο βήμα στη διαδικασία στρατηγικής μας σκέψης – το θέμα της οργάνωσης και του σχεδιασμού.