Προσωπικές Ιστορίες – Ρόη Παυλέα

Προσωπικές Ιστορίες – Ρόη Παυλέα

Monday 4 September 2017

Πριν από κάποιο διάστημα διέθετα ένα πρόγραμμα που όμως δεν ήταν διαδικτυακό, ενώ δεν υπολόγιζε αυτόματα τις προθεσμίες μου. Επίσης επιθυμούσα να έχω πρόσβαση στις πληροφορίες του γραφείου μου μέσα από τις αίθουσες του δικαστηρίων, καθώς ακόμα κι’ από τις δημόσιες υπηρεσίες που επισκεπτόμαστε συχνά εμείς οι δικηγόροι. Ουσιαστικά έπρεπε να έχω συγκεντρωμένα τα στοιχεία των πελατών μου, ειδικότερα για την έκδοση αποδείξεων, όπως  ΑΦΜ, ΔΟΥ, και να έχω πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

 

Την Άνοιξη του 2013 βρισκόμουν έξω από τα δικαστήρια, όπου ένας συνάδελφος μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω τον Τιπούκειτο.  Ύστερα στο γραφείο μου επισκέφθηκα την ιστοσελίδα η οποία με όσες λειτουργίες υποσχόταν, με κέρδισε. Θεωρώ ότι συνδυάζει λειτουργικότητα και αισθητική μαζί. Επέλεξα να χρησιμοποιήσω το δοκιμαστικό πακέτο για ένα μήνα. Μέσα σε αυτό το διάστημα τοποθέτησα τους πελάτες μου πρώτα και τα στοιχεία των υποθέσεών μου ύστερα. Δυσκολίες δεν αντιμετώπισα ούτε κατά την εγγραφή μου ούτε κατά τη διάρκεια. Είχα επίσης την επιλογή να περάσω η ίδια τους πελάτες μου ή απλά να στείλω το excel μου με το πελατόλόγιο. Επέλεξα το δεύτερο για εξοικονόμηση χρόνου.

 

Πλέον λάμβανα αυτόματες ειδοποιήσεις. Μου προσέφερε μια σιγουριά ότι θα ενημερωνόμουν εγκαίρως για τις υποχρεώσεις μου (και φυσικά έλλειψη άγχους) καθώς πλέον είχα πρόσβαση από παντού. Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον ψηφιοποιούμε στο γραφείο μας όλα τα έγγραφα, τα οποία και περνάμε στον Τιπούκειτο. Και χάρη στον Τιπούκειτο έχω τη δυνατότητα να έχω το γραφείο μου στην τσέπη μου. Χάρη στην καλύτερη οργάνωση του Τιπούκειτου, έχω γλιτώσει αρκετές ώρες εργασίας εβδομαδιαίως που πριν θα αφιέρωνα στο γραφείο μου.

 

Επίσης με βοηθάει στην οργάνωση της καθημερινότητας μου, δεδομένου ότι έχω συγκεντρωμένες όλες τις προθεσμίες και τα στατιστικά ημέρας, εβδομάδας και τρέχοντος μήνα (συναντήσεις, δικασίμους, υποθέσεις για τις οποίες αναμένεται απόφαση, υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση, ημερήσιο ή μηνιαίο ημερολόγιο). Επιπροσθέτως παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης νομικών συμβουλών σε διάφορα στάδια καταχώρισης των υποθέσεών μου. Το μεγαλύτερο ατού του Τιπούκειτου που τον καθιστά απαραίτητο, μετά τις τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4335/2015 στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι ο αυτόματος υπολογισμός των προθεσμιών, υπολογισμού της ημερομηνίας κατάθεσης των προτάσεων και της προσθήκης στις αγωγές της Νέας Τακτικής Διαδικασίας. Έχω τη σιγουριά ότι χάρη στον Τιπούκειτο δεν πρόκειται ποτέ να χάσω κάποια προθεσμία!