Τα Λεφτά ή Τη Ζωή σας;

Τα Λεφτά ή Τη Ζωή σας;

Thursday 26 July 2018

Υπάρχει μόνο μια επιτυχία – να μπορέσεις να ξοδέψεις τη ζωή σου με τον δικό σου τρόπο

-Christopher Morley

 

 

Τι στην ευχή συμβαίνει με τα χρήματα που μας οδηγεί στην τρέλα;

 

 

Κάποια στιγμή, είχαμε τη φαεινή ιδέα, ότι τα χρήματα είναι το κλειδί της ευτυχίας και παρ’ότι δημόσια αρνούμαστε ότι ζούμε με αυτόν τον απεχθή και ρηχό τρόπο ζωής, οι πράξεις μας φανερώνουν το αντίθετο.

 

Κάθε μέρα, μιλάμε και επικοινωνούμε με φαινομενικά μορφωμένα και πιθανόν έξυπνα άτομα, που συμπεριφέρονται σαν να έχουν συνδέσει το επίπεδο ευτυχίας τους απευθείας με το πόσα μηδενικά έχει ο τραπεζικός τους λογαριασμός.

 

Η ειρωνεία είναι ότι, όσο πιο σκληρά εργάζονται, τόσο περισσότερο απομακρύνονται και από τα χρήματα αλλά και από την ευτυχία.

 

Και αντί να σταματήσουν αυτήν την τρελή κατηφόρα, αυτά τα έξυπνα μορφωμένα άτομα, βρίσκουν τρόπους να αφιερώσουν ακόμη περισσότερες ώρες στην αλχημιστική τέχνη της μετατροπής χρημάτων σε ευτυχία.

 

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του να είστε ευτυχισμένοι ή να αποκτήσετε χρήματα;

 

Υπονοούμε δηλαδή, ότι δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο;

 

Φυσικά και όχι!!

 

Ουσιαστικά, είμαστε υπέρμαχοι του να ζεις την καλή ζωή, και σας συγχαίρουμε για την αποφασιστικότητά σας να δημιουργήσετε μια οικονομικώς ανεξάρτητη ζωή για σας και την οικογένειά σας.

 

Δεν είναι το όνειρο το οποίο αμφισβητούμε εδώ…

 

Είναι η μέθοδος με την οποία προσεγγίζετε το όνειρο που χρειάζεται βελτίωση, και αν θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε την προσέγγισή μας σε μια πρόταση αυτή θα ήταν:

 

Τα χρήματα αυτά καθ’ εαυτά δεν πρόκειται να σας δώσουν τη ζωή που επιθυμείτε – μόνο εσείς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό.

 

Επιπρόσθετα, για να βρείτε τη ζωή που ψάχνετε, πρέπει να εγκαταλείψετε την ιδέα ότι είστε αυτό που κάνετε.

 

Βλέπετε, το πιο δύσκολο για ένα δικηγόρο είναι να κατανοήσει ότι έχει μια δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι ξεχωριστή οντότητα από τη δική του.

 

Η ιδέα ότι είναι προορισμένοι για όλη τους τη ζωή να ανταλλάσουν το χρόνο τους με τα χρήματα είναι βαθιά, και καμιά φορά, απελπιστικά ριζωμένη.

 

Οι δικηγόροι είναι πεπεισμένοι ότι αν πάρουν περισσότερες υποθέσεις και δουλέψουν περισσότερες ώρες, όλα τους τα οικονομικά προβλήματα θα επιλυθούν.

 

Αλλά αυτό που δε βλέπουν είναι, ότι ακόμη και αν φέρουν περισσότερο εισόδημα, θυσιάζουν κάτι πολύ σπουδαιότερο – τους εαυτούς τους.

 

Αυτό δεν είναι η συνταγή της επιτυχίας αλλά εγγύηση ότι θα “καούν” και θα φέρουν την καταστροφή.

 

Η μεγάλη αποκάλυψη συμβαίνει όταν συνειδητοποιήσουν, ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση, η οποία θα χρησιμοποιήσει τον δικό τους χρόνο αλλά το χρήμα της επιχείρησης.

 

Παρ’ όλ’ αυτά, αυτή η νέα ανακάλυψη του “δικηγόρου σαν επιχειρηματία”, χρειάζεται να ενισχύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην ξανακυλήσουν στη νοοτροπία “δικηγόρος σαν υπάλληλος”.

 

Όπως ο Ρέι Κροκ στο προηγούμενο μας post, συνειδητοποίησε ότι το προϊόν του δεν ήταν να φτιάχνει χάμπουργκερ, αλλά η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που έφτιαχνε τα χάμπουργκερ, έτσι και όλοι οι δικηγόροι που συνειδητοποιούν ότι η δικηγορική τους εταιρεία είναι το πραγματικό προϊόν τους, βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση για μια καλύτερη ζωή.

 

Θα αρχίσετε να βλέπετε την εταιρεία σας σαν μια ξεχωριστή οντότητα, την οποία μπορείτε να τροποποιήσετε, να αλλάξετε, να παίξετε και να επανασχεδιάσετε με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμείτε, όπως ένας αρχιτέκτονας κοιτάει το μοντέλο του κτιρίου που σκοπεύει να χτίσει.

 

Μπορείτε να το κάνετε;

 

Μπορείτε να κοιτάξετε από απόσταση και να δείτε τα κομμάτια της δικηγορικής σας εταιρείας σαν τμήματα τα οποία μπορείτε να βελτιστοποιήσετε και να συστηματοποιήσετε;

 

Αν όχι, τότε δυστυχώς δεν έχετε ελπίδα.

 

Παρ’ όλ’ αυτά μόλις κατανοήσετε τη βασική διαφορά μεταξύ της δουλειάς σας σαν υπάλληλος και την υποχρέωσή σας σαν επιχειρηματίας – τότε θα μπείτε στον υπέροχο κόσμο του σχεδιαστή και δημιουργού της επιχείρησής σας.

 

Είναι βασικό να τονίσουμε εδώ, ότι οι δεξιότητες ενός επιχειρηματία, ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης δεν είναι ίδιες όπως αυτές ενός καλά αμειβόμενου δικηγόρου.

 

Το να είστε απλά ένας καλός δικηγορικός “τεχνίτης” δε σημαίνει ότι ξέρετε πώς να διοικείτε μια επιχείρηση που παρέχει δικηγορικές υπηρεσίες.

 

Στο επόμενο blog post θα συζητήσουμε ποιο είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς την απόκτηση της ζωής που πάντα θέλατε.

 

Μείνετε συντονισμένοι!