Προσωπικές Ιστορίες – Βαλεντίνα Τσιαμούρα

Προσωπικές Ιστορίες – Βαλεντίνα Τσιαμούρα

Monday 5 September 2016

Η σχέση μου με τον Τιπούκειτο ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο λόγος ήταν η ανάγκη οργάνωσης του γραφείου μου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσα διάφορα προγράμματα, άλλο για τα ραντεβού μου, άλλο για το πελατολόγιο μου και για άλλες πληροφορίες. Το πρόβλημα ήταν ότι όλα αυτά δεν συνδέονταν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να αποφύγω κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δυσάρεστες εκπλήξεις. Μεγάλη σπατάλη χρόνου στην καταχώριση πληροφοριών και στον υπολογισμό προθεσμιών. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την προσπάθειά μου να τα διαχειριστώ και να βρω μια λύση, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι σκέφτηκα ότι χρειαζόταν κάτι αυτοματοποιημένο.

 

Ώσπου ένα βράδυ, καθώς βρισκόμουν στον υπολογιστή, κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, έπεσε στην αντίληψή μου μια διαφήμιση στο ίντερνετ. Συγκεκριμένα, έγραφε: “Πρόγραμμα οργάνωσης γραφείου για δικηγόρους”. Το γεγονός ότι ήταν Cloud πρόγραμμα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Η προοπτική διαχείρισης του γραφείου και πρόσβασης στα αρχεία μου, από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, μέσω ενός και μόνο προγράμματος, ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που αναζητούσα. Το γεγονός δε ότι πρόσφερε απεριόριστο χώρο δεδομένων, αυτόματο υπολογισμό προθεσμιών, καταγραφή οικονομικών στοιχείων πελατών, μεταφόρτωση εγγράφων κλπ. ικανοποιούσε το σύνολο των αναγκών μου. Δεν προχώρησα στη διαφήμιση αμέσως, αλλά αργότερα, καθοδηγούμενη από την περιέργειά μου, η αναζήτηση «Τιπούκειτος», μέσω Google, με οδήγησε εύκολα στην ιστοσελίδα. Αποφάσισα χωρίς δισταγμούς να το δοκιμάσω και έγινα συνδρομήτρια.

 

Το πρώτο βήμα ήταν η ανάρτηση του πελατολογίου μου, το οποίο μπορώ να βλέπω μόνο εγώ και οι συνεργάτες μου. Έπειτα καταχώρισα τις υποθέσεις μου προκειμένου να δοκιμάσω το αυτοματοποιημένο σύστημα προθεσμιών. Από το 2013 μέχρι σήμερα δεν έχω πάψει να το χρησιμοποιώ. Σημαντικό δε για μένα είναι ότι όποτε χρειάστηκα οποιαδήποτε υποστήριξη, οι άνθρωποι του Τιπούκειτου το χειρίστηκαν αμέσως.

 

Κυρίως, όμως, έκανε πράξη αυτό που υποσχέθηκε. Πρόσφερε ποιότητα στη δουλειά μου, καθώς πλέον μπορώ καθοδόν προς τα δικαστήρια (ή και μέσα ακόμη) να δω μια πληροφορία σημαντική και να δράσω αναλόγως. Ευκολία, ταχύτητα στην οργάνωση, διαχείριση του χρόνου μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

 

Βαλεντίνα Τσιαμούρα

 

Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος, Διαμεσολαβήτρια

LawConcept – Ολοκληρωμένες Νομικές Υπηρεσίες

www.lawconcept.eu